SUSHI


Igår käkade vi middag på en sushirestaurang i (gissa 3 gånger)... Westfield såklart!



Sushin kom på rullband.



Syrran tyckte upplägget var kul, eller?

Notting Hill / Portobello Road

Idag var det sista dagen här i London med min familj som sällskap. Imorgon hämtar jag upp Pernilla och Maria på Victoria Station för att spendera mina sista dagar här tillsammans med dem, vilket jag ser väldigt mycket fram emot även om det är trist att resten åker hem.



Efter en snabbsväng på Oxford Street tog vi taxi till Notting Hill och Portobello Road.





Riktigt mysig gata!





Hittade två coola magneter som jag köpte. Sen märkte jag att det var fotoförbud i butiken, oooops!

ID mineralpuder

Till sist så fick jag en fråga från Jenny i kommentarsfältet (antar att det inte är Magnus som letar efter smink, haha) om var man kan hitta ID-pudret här i London. Svaret är på Selfridges & co. De har en disk på sminkavdelningen precis vid ingången till parfymavdelningen. Vår expedit var dessutom svensk och hur duktig som helst. Priset ligger på £23, ca 230 kr, jämfört med i Sverige där det kostar nästan 500 kr!



Nu ska jag och pappa promenera bort mot Westfield där mamma och syrran redan är och spenderar sina sista krafter på shopping. Vi ska käka sushi till middag. Hoppas allting är bra i Sverige, har hört rykten om att det börjar bli riktigt varmt därhemma! Puss


Buckingham Palace


När vi äntligen kom fram till Buckingham Palace var vi riktigt trötta i benen.


Vi orkade inte ens gå nära slottet utan tittade endast på avstånd.


Drottningen verkade vara hemma. Flaggan viftade i den icke-excisterande vinden.

The Victoria Memorial mitt emot slottet.

Big Ben


Next stop: Big Ben!


Josefin (dryg): Den där klockan var ju inte ett dugg rolig.
Jag (entusiastisk): Men det är ju BIG BEN!!!
Josefin (drygare): Ja, och?
Jag (mer entusiastisk): Hela världens klockor ställs ju efter den klockan!
Josefin (drygast): Trist om den går sönder då...

Obligatoriska telefonkiosk-bilden.

London Eye


Efter Towern tog vi en båt längs med Themsen till London Eye.


Istället för att åka upp i hjulet köpte vi italiensk glass.


MUMS!


Världens bästa familj ♥

Jag och Josefin.

Tower of London / Tower Bridge

Det är riktigt varmt här i London idag, närmare 25 grader (och jag kryddar inte ens!). Vi trotsade dock hettan och har sprungit runt på stan i endast linnen och lekt turister. Vi började med att åka ända bort till Tower Bridge för att titta på Tower of London. Tydligen finns det två vingklippta korpar därinne, enligt en legend skulle London nämligen gå under om de lyckades rymma därifrån. 



Vackra Tower Bridge, som många brukar kalla för London Bridge av misstag.

 



Här har vi Towern. Dock gick vi aldrig in i den.





Till lunch blev det fish and chips. Först gången någonsin och det smakade inte gott!

Oxford Street

Vad gör man i London om man inte shoppar? Bra fråga! Idag spenderade vi totalt 10 timmar tittandes i butiker längs Oxford Street och lite senare även i gallerian Westfield (vår favorit!). Mest fynd hittade vi på Primark: 6 par skor (1 till mig, 2 till Josefin och 3 till mamma) för under 600 kr! Det är rätt sjukt hur billiga saker man kan hitta här nu när punden är så låg. H&M är billigare än hemma och Converse kostar halva priset, detsamma gäller med ID's mineralpuder. 











Efter all shopping beställde vi hem mat från en thairestaurang här i närheten (för det har jag ju aldrig ätit förr!) och vilade våra ryggar. Vi är alldeles för otränade för att palla en hel dags promenerande. Det slutar med att det känns som att någon hugger med knivar i slutet av ryggen, så imorgon ska vi ta det lite lugnare och vara lite kulturella.

Sov så gott! 
PUSS

Ladurée




Det märks att man inte backpackar längre. Dagens mellanmål blev macarons från Ladurée, Harrod's. Och nej, jag åt inte upp alla själv.

Kensington Gardens

Idag har vi promenerat runt halva London. Kanske inte bokstavligen men i mina fötter känns det definitivt som det. Vi började med Kensington Gardens där vi åt lunch på ett café som ligger precis vid kanalen som rinner genom parken. Eftersom det är rätt varmt här kunde man sitta utan jacka på uteserveringen, så skönt. Efteråt promenerade vi vidare till Harrod's innan vi gick runt i butikerna längs Sloane Street och King's Road. Dock blev det ingen shopping utan det sparar vi till imorgon när vi ska till Oxford Street.



Min vackra lillasyster.



Kensington Gardens. Ser ni London Eye i bakgrunden? På vänster sida mellan höghuset och trädet.



Mamma, jag och pappa.



Uteserveringen på The Lido.



Jamie's Italian


Igårkväll käkade vi middag på Jamie Olivers italienska restaurang vid shoppingcentret Westfield som ligger ca 10 minuters promenad från där vi bor.


Min veliga mamma inspekterar menyn i 20 min. Sen tog det "endast" 30 min till inne i restaurangen.


Världens bästa föräldrar!





Maten får 3 av 5 poäng, priserna 5 av 5 poäng och servicen 4 av 5 poäng. Slutbetyg: 4!


Hello from London!

(Nej, ni verkar inte bli av med mig ännu. Karin gav mig tillstånd att överta bloggen under mina sista två veckor på resande fot. Bua eller jubla!)


Efter att ha umgåtts med varandra 24 timmar om dygnet i 3 månader var det alltså dags för mig och Karin att säga hejdå när flyget mellanlandade i Istanbul. Hon skulle hem till Stockholm (lyckost!) och jag vidare till London. Behöver jag säga att det fälldes X antal tårar? Jag saknar henne redan och det känns rätt konstigt att hon inte är med mig här nu. Är däremot väldigt glad att äntligen få spendera tid med världens bästa familj. Har inte sett dem på nästan fyra månader och jag blev överlycklig när de kom gåendes mot mig efter fem timmars väntan på Heathrow igår. 

Hinner inte uppdatera så mycket nu. Syrran är i full gång att locka håret på mig med iCurlen, och sedan ska vi promenera in mot centrum. Men ikväll lovar jag att lägga upp lite bilder. Ha det så bra tills dess! PUSS



Här bor vi just nu: i min farbrors fina lägenhet i Kensington. Centralt och bra!


(PS. Shit, vad svårt det är att skriva med å, ä och ö när man är varit utan dem såhär länge.)

Borta bra men hemma bast!

Klockan har precis slagit 23.35 lokal tid i Bankok.  Flygplanet har startat sina jetmotorer och vi kanner suget i magen nar planet okar farten for takeoff, om nagon sekund sa lyfter vi. Ingen av oss kan riktigt fatta vad som hander, borde inte vi ligga pa stranden vid det har laget? Na, vi ar pa vag hem! Tre manader har gatt och alla vara minnen spelas upp i rapid i huvudet. Gladje, svett och tarar. Samtidigt som det ska bli sa skont att komma hem sa kommer vi bada sakna paradiset valdigt mycket och falla nagon tar for det.

 


Den forsta flyresan till Istanbul kommer ta 10,5 timmar, sen delar vi pa oss. Johanna ska till London pa en weekend dar hennes familj vantar och Karin flyger hem till Sverige. For forsta gangen pa tre manader sa sager vi hej da till varandra, snyft! Kommer kannas konstigt men vi vet bada om att om tva veckor sa ses vi igen. Da ska vi ga igenom alla bilder, minnen och handelser tillsammans, Kommer du ihag…?

Na nu ska vi luta tillbaka skinnsaterna, satta pa en riktigt bra film och ata godiset fran tax-freen. Kanske blir det ett glas vin ocksa for att stilla nerverna. Sen kommer vi somna gott och dromma om nar vi reste genom hela Asien.

Puss & Kram

 


En liten summering

Vad har varit det basta pa resan?
Karin: Surfingen pa Bali, Muy Thai lektionerna pa Koh Lanta och Tubingen saklart!
Johanna: Dyka pa Koh Tao, surfa pa Bali och tuba i Vang Vieng - inget snack om saken!





Vilket ar det roligaste minnet?
Johanna: Maste man valja ett? Finns ju sa manga! Men kommer aldrig glomma nar det gick hal i min gummiring i Vang Vieng. Har aldrig varit sa forbannad, men sahar i efterhand skrattar jag at det. Ar sa typiskt mig att lyckas med nagot sadant.
Karin: Oj, svar fraga! Har hant sa mycket. Jag passar sa lange tills jag smalt minnerna fran resan.


Vilka lander har varit de basta? Topp 3!
Karin & Johanna: Thailand, Malaysia och Kambodja.





Nagot tips pa vad man ska halla sig borta fran?
Johanna: Hanoi var svinkallt. Och Ha Long Bay var sjukt bortkastade pengar.
Karin: Tioman Island i Malaysia om ni inte vill ha Bedbugs!


Basta kopet?
Karin: Svart att saga sa har pa rak arm, men maste saga mina flippflopp som jag har gatt i under hela resan (sorry mamma, dina sop jag bort pa tubingen)
Johanna: Mina tre "designervaskor". Alskar dem alla!


Basta matupplevelsen?
Johanna: Kommer aldrig glomma salladerna pa Red Tomato, Kuala Langkawi.
Karin: Ja maste ju namna buffen i KL Tower, sa om ni kommer dit MISSA INTE!





Basta kulturella upplevelsen?
Karin: Killingfields och S21 i Phnom Pehn, Kambodja.
Johanna: Det var haftigt att krypa runt i Cu Chi-tunnlarna i HCMC, Vietnam.




Basta partyt?
Johanna: Full Moon pa Koh Phangan var ratt coolt, men inte bast.
Karin: PhiPhi var nog bast, buckets overallt och party (om man va pa det humoret) pa stranden varje kvall.





Vilken lat kommer ni alltid att forknippa med resan?
Karin: A la la la la Long - Bob Marley och sen Justin Bieber - Baby, ingen personlig favorit men alla i Asien har spelat sonder hans lat
Johanna: Enrique Iglesias feat. Pitbull - Tonight


Nagra sista ord till lasarna?
Johanna: Vill skicka extra mycket karlek till vara mammor, vara pappor, Jossa, Philip, morfar, Annelie, Johanna, Pernilla, Sofia, Maria, Asa, Carro, Mickis, Angelica, Aksana, Ryan och Ted (forlat om jag glomt nagon) som lagt ner energi pa att kommentera denna blogg. Utan kommentarer, inga inlagg!
Karin: Borta bra men hemma BAST! Har saknar er dar hemma saaaaa mycket!





Thai New Year

I onsdags var det alltsa dags att entra Khao San Road i Bangkok igen och vi hade lyckats tajma in det med firandet av det thailandska nyaret. Vi visste att det skulle vara galet, men inte SAHAR galet. De hade sparrat av massor av gator sa taxin slappte oss nagra kvarter fran vart hotell och sa att vi fick ga sista biten. Inget problem i sig om inte gatorna varit fullproppade av manniskor med lera i ena handen och vattenpistol i den andra. Vi var totalt nedkladdade och genomvata nar vi var framme! Dock tog det inte lange innan vi sjalva gick runt pa gatorna och medverkade i firandet. Happy Thai New Year!





Snygga?

R.I.P.



Tin Magic Betty
2001.05.31 - 2011.04.13

Kan inte forsta att det ar sant.
Min alskling, min angel, mitt allt.
Det finns ingen som du.
Vad ska jag gora utan dig?
Snalla, kom tillbaka.



Nothing left but memories
in the air that I breathe.
So much pain that I can't hide
and the tears never dry.




Linkin Park






















Nu taggar vi infor konserten i sommar!

Johanna fangar vagor!












Karin fangar vagor!













Surf School, dag 2

Hej allihopa!
Igar var det dags for andra dagen pa surfskolan och trots att vagorna var mycket hogre och strommarna starkare sa lyckades vi riktigt bra med surfingen. Idag har vi en hel del traningsvark i armarna sa det ar ett gott tecken! Vi blev daremot inte lika duktiga som var instruktor som vi sag surfa runt pa vagorna idag, men vi kan atminstone fanga egna vagor och det ar vi stolta over!
Nu ar det inte lange kvar tills vi lamnar Bali och aker till Bangkok den 13:e dar vi ska spendera vara sista dagar innan hemfard den 15:e. Vi forsoker njuta sa mycket som mojligt av solen (som antligen har borjat visa sig efter typ 7 dagar!!!) sa ni blir extra avundsjuka pa vara solbrannor sedan! Hoppas allt ar bra i Sverige, PUSS ♥







Grattis Karin! part 2

Har har vi da det omtalade tolvslaget da vi skalade in Karins fodelsedag!





GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS GRATTIS!! ♥

Grattis Karin!

MAKE A WISH!



4:e April och Karin fyller 22. Nagon har forvaxlat Karins efterratt med Katrins.


Na sa var det inte, kocken kunde visst inte stava! Vaniljpannacotta med mango.


Fyller man ar sa ska man sla pa stort. Resans forsta forratt, Gorgonzola sallad med paron och valmotter. MUMS!

PS: For er som inte ser party pa bilderna sa beror det pa att vi firade mig i 24 timmar och borjade pa tolvslaget dagen innan med varsin paraplydrink. :)


Surfing

Och for er som inte tror pa att vi var riktigt skillade pa surfingen kommer har en rad med bildbevis!


Karin:











Johanna:








Surf School

Hej hej!

Idag har vi antligen fatt gora det vi langtat efter mest sen vi anlande till Bali, namligen surfa. Igar skrev vi upp oss for en tva dagars-kurs pa Odysseys Surf School (riktigt bra surfskola btw) och idag var det dags for forsta lektionen pa 2,5 h. Skolan har en garanti att man ska kunna sta pa bradan efter dag 1 och det kan vi tala om att vi lyckades med - flera ganger till och med! Imorgon ar det fortsattning och vi ar riktigt taggade! Stay tuned!


Johanna och Karin utanfor surfshopen


Riktigt vacker solnedgang hann vi med att se pa eftermiddagen


Trotta, men glada, tjejer nar lektionen var slut






En av instruktorerna ville ocksa vara med pa bild!


Victoria's Secret



Pa Sentosa Island hittade vi alla tjejers favoritbutik. Vem tror ni ar gladast: vi eller de lyckligt lottade som kommer fa se oss i vara nya underklader?

Universal Studios

Efter Tioman Island var det dags att byta land. Denna gang blev det Singapore. Svindyrt land (ja vi visste redan innan att det skulle vara dyrt, men inte SAHAR dyrt!) sa vistelsen blev kortare an planerat. Dock hann vi med det viktigaste: ett besok pa Universal Studios. Bade Karin och Johanna har besokt den storre versionen i Florida sa vi blev kanske inte sa jatteimponerade men vi hade sjukt kul anda! Man blev som ett barn pa nytt nar vi sprang runt bland berg-o-dalbanor och flumriders.


Antligen har! Lite action pa resan. Universal Studios i Singpore. Uppbyggd pa en liten o 10 min fran city.







Vi motte var kare van Frankensteins monster!


Upp och ner berodalbanan. Sjukt kul och man blir alldeles lekfull av den.



I Far far Away landet halsade vi pa Shrek och hans vanner.



Johanna raddade Prinssesan Fiona fran spoklike Lord Farquaad.



Jurassic Park. Om man inte ville koa 60 min for attraktionen sa kunde man smita in i singelkon som tog 1 min. Karin fick aka med nasta gummiring.



Vi skippade regnkappan i flumridern for att svalkade av oss.





THE END!


VARNING FOR KANSLIGA LASARE!

For er som alltid har undrat hur det ser ut nar man blivit biten av bedbugs
kan vi meddela att det ser ut sahar: (SCROLLA NERAT!)




























































OBSERVERA! Har hade dem inte ens brytit ut ordentligt!

Tioman Island

Tre dagar spenderade vi pa Tioman Island. En liten o langst ner pa Malaysias ostkust. Sakert en jattefin o egentligen, men vi kommer endast minnas den som on dar vi blev bitna av bedbugs!


En strand med palmer, turkost vatten och vit sand.


Vi paddla inte kanot den har gangen.



Karin och christoffer simmade ut till den lilla on 300 m bort, avstandet vaxte nar vi kom ut pa djupare vatten men vi lyckades ta oss hela vagen dit. Pa tillbakavagen blev strommarna for starka sa bogserades av en jolle sista biten.



Johanna och Christfoffer beundrar den mjuka sanden.


Karins fotter och en vacker strand.




Tioman Island fick stromavbrott klockan 20:00. Vi sag inget smack!


Banana Split!



Mmmmmmmmums!


Mersing

Efter KL var det dags att ta bussen och sedan farjan over till Tioman Island. Dock kom vi forsent o missade sista baten och fick overnatta i Mersing. Hotellet var lite slitet men det gick ingen storre nod pa oss.


Johanna laddar sin telefon. Det var lite klapp i eluttaget sa vi loste problemet genom att bygga detta veckra ton av skokartinger, bocker och en ryggsack.



Karin och Christoffer droppar ner revaxor i oronen i hopp om att locket ska slappa.


Petrona Towers


6:e hogsta byggnaden i varlden.







Ett, tva och Hopp!

KL Tower

Sista kvallen i Kuala Lumpur besokte vi en roterande restaurang, belagen hogst upp i KL Tower pa 335 m. Eftersom tornet ligger mitt emot Petrona Towers var det en otrolig utsikt! Det kostade en hel del att fa ta del av buffen, men det var det helt klart vart!


Johanna, Christoffer och Karin minuterna innan hissen upp till den efterlangtade buffen som krossar dagsbudgeten. "Den ar GRYM" fick vi hora av nagra som varit dar tidigare.


Och det var den ocksa, det fanns allt och mycket mer!







Frukttallriken pa dessertsidan stod orord.


Den fantastiska utsikten fran restaurangen!


Kuta Beach

Heeeeeeeeeej!

 

Nu borjar det narma sig slutet av det som i borjan kandes som den oandliga resan genom Asien. Kanns lite v-modigt att komma tillbaks till vardagen men vi saknar bada tva Sverige och alla ni dar hemma otroligt mycket  sa det ska samtidigt bli valdigt skont att komma tillbaks till verkligheten,traffa alla vara nara och kara och fa lite ordning pa vardagen. Nu sover vi till elva, koper frukost, ater frukost, gar till stranden, badar, solar, dricker vatten, ater lite mat igen, skypar och mailar alla hemma och sen brukar vi somna vid midnatt. Det later nog som om att vi inte gor sa mycket men “Believe us” efter 2 1/2 manad pa museum, batutflykter till oar och strander dar sanden och vattnet ar densamma, shopping och sol sa borjar man kanna sig ratt nojd och belaten. Vi kanner oss som ni gor en fredagkvall, da det bara ar skont att komma hem, ta ett glas vin och sitta framfor TV:en och gunga till “Sa Ska Det Lata”. Men vi har sagt det forr och sager det igen, vi njuter fullt ut varje sekund aven fast vi saknar Sverige.

 

I sondags tog vi oss anda ner till Bali I Indonesien (med flyg och inte med buss den har gangen). Har har vi stadgad oss pa ett rent och komfortabelt hotell och kommer vila upp oss ordentligt innan flygresan till Bangkok den 13:e April. I helgen ska vi ge oss pa vattenbradan och surfa I vagorna. Dom garanterar att man kommer upp pa brandan efter forsta lektionen, GRYMT! Men nagon maste val bryta trenden, hehe! Vadret har ar inte det basta. Regnperioden verkar percis ha passerat sa ibland kommer det sma regnskurar. Vi overlever det!

 

Horde att det har varit kanonvader dar hemma, skont for er med lite varme och sol och for oss som chokladbruna kommer hem lagom till varen.

 

Lite brunare men fortfarande lika knappa.

 

SKOT OM ER SA SES VI SNART PUSSPUSS!

 


RSS 2.0