Gott och blandat fran resan, Enjoy!

















Lite blanade bilder som sagt. Nu ar klockan mycket och vi ska sova innan minibussen hamtar oss klockan sju imornbitti. 

puss och God natt
/Johanna & Karin


Phnom Pehn

Shit vad vi har varit effektiva idag! Bussen lamnade Sihanoukville kl 8 imorse och vi var framme i huvudstaden vid 13-tiden. Efter att vi checkat in pa ett guesthouse tog vi en tuk-tuk ut till "killingfields" som ligger 1,5 mil utanfor staden. Var riktigt rorande att ga runt och se alla massgravar, klader och skellett fran de som misste liven under Khmer Rouge.



I detta monument fanns det vaningar fulla med skeletthuvuden och klader!
Det byggdes 1988 for att hedra de som blev avrattade.



Klader som blivit hittade i massgravarna! 



Groparna i marken ar massgravar!



Efterat akte vi vidare till ett annat museum (S21) dar torteringarna agde rum. En skola som blev till ett fangelse, och de har bevarat allting precis som det sag ut nar vietnameserna invaderade Kambodja. Man kan fortfarande se blodflackarna pa golvet! Man far verkligen en klump i magen av allting. Vi fortstar inte hur vi inte kan ha fatt lara oss om detta i skolan for det ar hemskt! (Johanna halsar till sin mamma att hon borde aka hit och titta, hon hade alskat det om man nu far saga sa om sadana har hemska grejer.)




Skolan som blev till ett fangelse!


Har ser man de sma cellerna dar fangarna holls inlasta


Overallt fanns det bilder pa de som holls fangna!



Blodflackar pa golvet!



Nu ar klockan halv atta pa kvallen och vi ska unna oss en riktigt god middag pa en lite finare restaurang. Imorgon aker vi till Siem Riep for att spana in Angkor Wat och pa tisdag aker vi vidare till Vietnam. Snabba puckar har!


Sihanoukville, Kambodja

Hej allihoppa!
En lang resa fran Koh Chanf i Thailand till Sihanoukville i Kambodja gjorde vi den 26 Januari. Har ar det nya turistparadiset. Det byggs hotell och restauranger overallt och priserna borjar stiga, men fortfarande valdigt billigt. Middagar for 3 dollar och hotellrum for 4 dollar. Och hall i er grabbar, olen kostar 0,50 dollar. FANTASTISKT! Vara mobiler har ingen tackning har sa vi kommer forsoka halla er uppdaterade oftare sa ni vet att vi lever.





Efter knappt en vecka sa har lilla Johanna akt pa en rejal magsjuka och har rensat kroppen pa det mesta, det kan Karin intyga som forsokte ta hand om henne men det som behovs ar bara somn och resorb. Hon sager sjalv att hon "trodde hon skulle do". Nu mar hon bra och star pa benen igen. Efter lite frukost sa hoppas vi att krafterna ska komma tillbaka.



Vidare aker vi imorn till huvudstaden i Kambodja Phnom Pehn for att ga pa museet over "Killingfields". Ett museum som ar bevarat sen 1978 da Pol Pot regerade i Kambodja och mordade flera miljoner invanare som ansags mindre varda och okunniga, (larare, forfattare, handikappade, blinda osv).




For ovrigt sa ar det 32 grader varmt, solsken varje dag. Vi smorjer in varandra med Spf50 och jobbar forfarande pa en shysst branna som ska halla i sig hela sommarn.

Puss och Kram pa er alla fran Johanna och Karin!

elefanttrekking, snorkling o white sand beach

Hej! Vi vill borja med att saga hur glada vi ar att ni kommenterar och engagerar er sa mkt i var blogg. Det far oss att kanna oss narmare hemma, och vi blir lika lyckliga varje gang vi loggar in har!

Igar var vi pa elefanttrekking har i djungeln. Var elefant var over 20 ar och hur fin som helst. Det var riktigt skumpigt vissa stunder, och Karin fick till och med sitta pa huvudet pa elefanten! Efterat akte vi till den lite mer kommersiella stranden har pa Koh Chang vid namn White Sand Beach. Stranden i sig var mkt vitare och vackrare, men vi gillar stamningen pa Lonely Beach battre.





Idag hamtade en bil upp oss for att ta oss till Bang Bao och en bat som besokte fyra olika oar har i narheten. Vid varje stopp fick man aven chans att snorkla och det har vi langtat efter sa det var riktigt kul! Den vackraste on var Koh Wai som hade en bassang med havsskoldpaddor och var allmant orord.





Nu ska vi njuta av var sista kvall har pa Koh Chang for imorgon aker vi vidare till Kambodja. Aven om vi alskar Thailand sa ska det bli kul med lite nya intryck och upplevelser. De senaste dagarna har varit valdigt intensiva och vi har gjort otroligt mkt varje dag sa nu ska vi bara njuta de kommande veckorna och bara "enjoy the moment"!

(Ska bli ratt skont att lamna detta skitinternet som har raderat detta inlagg 3 ggr innan vi lyckats publicera det!)

lonely beach




Lite blandade bilder fran dagen pa stranden!

sista kvallen i bangkok o forsta dagen pa koh chang

Hej Fran Koh Chang! En liten paradiso sydost om Bangkok. Har har vi invigt det Thailandska havet och bara slappat pa beachen hela dagen. Det kandes valdigt lagligt efter den langa bussresan igar och den fantastiska sista kvallen i Bangkok. Vi ville njuta varenda sekund sa stannade uppe hela natten, vi kan inttyga er att det ar en stad som ALDRIG sover.




Har pa Koh Chang, sex timmar med buss fran Bangkok, ar det raka motsatsen. Vart man an ar sa hors vagorna skvalpar upp pa vita sandstrander och mysiga stallen dar backpackers fran hela varlden ligger i hangmattor och chillar med en Singha i handen. Har har vi bokat bungalows i 3 natter for 380 Baht per natt vilket motsvarar 47 kr per person och natt. 




Det finns aven flera aktiviteter att gora. Pa var lista: Elefantsafari och bergvandraring till ett kant vattenfall har. Nu ar klockan middagsdags sa lite mat i magen och sedan bara hanga pa strandens olika barer.


next stop: koh chang

Nasta anhalt blir Koh Chang. Aker dit imorgon pa morgonen och vet inte hur det ser ut med internetmojligheter annu (och vi har inte hunnit fixa thainummer annu!). Men vi hor av oss snart, ha det bra dar hemma! :)

chinatown




Rislampor, guld, koppar med kinesiskt monster, mat och kryddig atmosfar. Vi hittade Kina mitt i Bangkok!

national museum






Idag har vi tagit en langpromenad genom Bangkok for att spana in diverse tempel och sevardigheter. Forsta stoppet blev National Museum som var en blandning av Thailands historia, Buddhafigurer och skapelser i guld (ja, vi ar faktiskt kulturella pa den har resan ocksa!).

Khao San Road







Trots skybarens svarslagna lage kande vi oss inte helt hemma, sa efter en timme pa taket var vi tillbaka pa Khao San Road igen med sallskap av en bucket och tre trevliga thailandare.

sirocco skybar




Efter middagen tog vi en taxi till hotellet The Dome for att besoka Bangkoks hogsta skybar pa 64 vaningar. Drinkpriserna var lika hoga som hotellet (376 baht for en Singha som kostar 30 baht i butik!) men utsikten var slaende vacker sa det var vart besvaret!

M B K





Igar besokte vi som sagt shoppingcentret MBK som bestod av sju vaningar fulla med klader, skor, teknik prylar och mat till sjukt billiga priset. Vi akte darifran 400 svenska kronor fattigare, men en klanning, en bikini, ett par skor, en vaska, tva armband och tva skolglasogon rikare.

en liten uppdatering

Hej hej! Karin ligger uppe pa hotellrummet och tar en powernap sa jag tankte passa pa att uppdatera bloggen. Trots att vi endast har varit har i 48 timmar har vi hur manga roliga historier som helst att beratta. Kanns dock lite utdraget att beratta allting har, sa ni far vanta pa detaljerna tills vi kommer hem till Sverige. Istallet tankte jag bjuda pa en bildboom fran de senaste dygnet har i Bangkok. Annars mar vi toppen och kan inte fatta att vi antligen ar har!

/ Johanna

Antligen framme i Bangkok

Efter en lang flygresa pa 13 timmar landade vi till slut i Bangkok. Trotta som vi var letade vi upp forsta basta taxi for att ta oss till hotellet. Taxichaufforen verkade dock inte ha koll pa vart han skulle, vilket slutade med att han droppade av oss pa en gata nagra kvarter fran hotellet och sa "walk that way!". Sa det var bara att satta pa ryggsackarna och promenera i hettan. Vi lyckades efter lite hjalp fran snalla thailandare ta oss till hotellet. Ett litet och mysigt backpacker hotell som ligger pa en tvargata till valkanda Khao San Road.



Efter att vi packat upp begav vi oss sedan ut pa Khao San Road for att kolla laget och kaka middag. Sjalvklart blev det thailandskt: stark och gott! 

 





Planen var sedan att ta oss till nattmarknaden Suan Lum Night Bazaar, men annu en gang blev vi missledda av var chauffor. Killen som korde tuk-tuken slappte av oss pa helt fel stalle och det tog ett tag innan vi ens fattade hur fel vi hamnat. Nar vi till slut fick tag pa en taxi som tog oss till ratt stalle sa visade det sig att nattmarknaden var igenbommad. Dar och da tog talamodet slut, sa vi bestamde oss for att aka hem och sova. Jetlagen hade borjat kannas av sa vi var dodstrotta! Taxichaufforen fick 300 baht for seightseeingen sa det var inte alltfor bortkastade pengar!



Nu ar det ny morgon har i Bangkok. Klockan ar 7.30 har sa vi ska alldeles strax ata frukost innan vi ska bege oss till shoppingcentret MBK.

Hoppas ni har det bra dar hemma!
Puss

Nu boardar vi planet! Ha det så bra i kall...

dsc05360 (MMS)

Nu boardar vi planet! Ha det så bra i kalla Sverige, vi kommer att sakna er!


Nu är det äntligen dags! Arlanda om 50 min...

dsc05359 (MMS)

Nu är det äntligen dags! Arlanda om 50 min... Thailand, here we come!


resplanen



För alla oroliga mammor och pappor därute har jag nu ritat upp en liten karta på hur resrutten ser ut för tillfället. Eftersom vi inte har några specifika datum att gå efter kanske det ändras efterhand, men än så länge är detta planen. Alla nya påhitt kommer meddelas i bloggen, so stay tuned for further updates!

/ Johanna

karin törner & johanna andersson



När/hur träffades ni?
Vi fann varandra när vi läste tekniskt basår på KTH under 2010. Vänskap vid första ögonkastet! Det är ett år sedan nu - 11:e januari för att vara exakt.


Hur uppkom idén om resan?

Vi blev klara med basåret nu i december och eftersom vi inte kan söka in på civilingenjörsprogrammen förrän till hösten så har vi ett halvår ledigt just nu. Vad passar då bättre än att resa bort? Johanna har dessutom snackat om att göra en sådan här resa sedan hon tog studenten, och det är nästan tre år sedan, så det var dags att ta tummen ur! Karin hakade på planerna och på den vägen är det...

Berätta lite om resan. Vart ska ni och hur länge är ni borta?
Från den 18 Jan kommer vi färdas från kalla, gråa och härliga Stockholm till varma, ljusa och härliga Bangkok i Thailand. Därifrån ska vi ta oss med buss och långa promenader genom utvalda länder i Asien (Kambodja, Vietam, Laos, Thailand, Malaysia och Bali). Var vi befinner oss under resans gång kommer ni att få reda på i denna blogg. För övrigt ska vi försöka se, göra och upptäcka så många saker som vi hinner med. Vandra i djungeln, mata elefanter med bananer, äta kryddstark mat, bo och leva som en äkta locals, Johanna ska ta dykarcert och Karin snorkla bland ALLA hajar.

Det är inte många dagar till avfärd nu. Hur känns det?
Känner av lite flygpirr i magen men annars har vi nog inte riktigt fattat vad vi gett oss in på.





Vad ser du mest fram emot?
Karin: Att få träffa männsikor, lyssna och prata.
Johanna: Att ta dykarcertifikat på Koh Tao.


Vad är det värsta som kan hända under denna resa?

Johanna: Att vi blir rånade, drogade och våldtagna. Eller uppätna av hajar! 
Karin: Att vi glömmer bort att njuta, och att inte ta en dag i taget!


Vad kommer du sakna mest under dessa tre månader?

Karin: Jag kommer sakna mina nära och kära här hemma.
Johanna: Min familj och mina vänner såklart. Sen kommer jag sakna svenskt kaffe, svenskt godis och rent kranvatten.


Vilken är det viktigaste du kommer packa ner i resväskan?
Johanna: Kameran, tveklöst!
Karin: Två kameror är inget måste så högtalarna till mp3:n står högst upp.


Vilken kommer bli den mest spelade låten i din mp3 under resan?
Karin: One night in Bankok
Johanna: Feel it


the final countdown

Nu startar nedräkningen!
Endast 4 dagar kvar till avfärd!



RSS 2.0